Over
De Comeet

U een heerlijke avond laten beleven, daar staan we voor. Een vriendelijke & oprechte bediening dragen we daarom hoog in het vaandel. Laat u onderdompelen door onze Spaanse chef in een mix van de lekkerste wereldtapas. Of kiest u liever een lekker stuk vlees, gebakken op onze Big Green Egg? Een concept gebaseerd op een ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven. Overheerlijke salades & tajines maken onze specialiteiten compleet en bieden een ruim aanbod voor vegetariërs.

Constant vernieuwen en onze gasten met gastronomische liefde te verwennen. Daar gaan we voor.

Team Comeet.

Lees over de geschiedenis van De Comeet

Zuiderse tuin

Waan je even op vakantie in onze authentieke binnentuin. Heerlijk tafelen in een unieke beleving met sfeervolle achtergrondmuziek.

Ontdek onze zuiderse tuin
De oude Komeet circa 1975

De Oude Komeet circa 1975

Geschiedenis

De Comeet hoorde oorspronkelijk tot de stadseigendommen van het Conincxhuis. Het huis werd in 1812, samen met het Hof van Brabant verkocht. Nadien is het eigendom verbouwd tot een 19e eeuws estaminethotel. Jan Van Beers stichtte in 1853 de zangmaatschappij De Nethegalm in De Comeet. Talrijke andere maatschappijen hebben er hun zetel gehad en organiseerden er feesten. Felix Timmermans nam zijn intrek in het Gasthof De Comeet na onenigheid met zijn ouders omdat zij tegen een huwelijk met Marieke Janssens waren.

Hij schreef er een brief aan Jozef Muls in de hoop dat die hem ergens een betrekking bij de redactie van een blad kon bezorgen. Terwijl hij zelf volop in de problemen zat en zich moreel gebroken en wanhopig voelde, beschreef hij het kommerloze leven van de dagenmelker Pallieter. Ook Anton Pieck, regelmatig te gast in Lier, verbleef bij voorkeur in het hotel De Comeet. Hij hield er van de wat onderkomen toestand en de muizen en spinnenwebben in kasten en hoeken. Tientallen tekeningen tonen dotjes van herbergen of estaminets die allen De Comeet heten…

Bron: Gids voor oud Lier – A. Lens en J. Mortelmans en Uit magazine – VAB

©Fotografie: Joren De Weerdt & Lieven De Preter

Kom genieten

Reserveer je tafel